Φιλέτο κοτόπουλο με σάλτσα από κρασί και σταφύλια

214
Φιλέτο κοτόπουλο με σάλτσα από κρασί και σταφύλια

Υλικά

4 φιλέτα κοτόπουλου
1 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας βούτυρο
1 κουτ. σούπας αλεύρι
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουτ. γλυκού σκόρδο πολτοποιημένο
½ φλιτζ. λευκό κρασί
1/3 φλιτζ. ζωμό κοτόπουλου
2 φλιτζ. κόκκινα σταφύλια

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο και το βούτυρο σε ένα μέτριο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Πασπαλίστε το κοτόπουλο με αλάτι και πιπέρι και τα ρίχνετε στο τηγάνι, ζεσταίνετε για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν.

Αφαιρέστε το κοτόπουλο απ΄ το τηγάνι και αφήνετε στην άκρη. Ρίχνετε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένο μέχρι να το κρεμμύδι να μαλακώσει. Προσθέστε το αλεύρι μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα. Προσεκτικά ρίξτε το κρασί και το ζωμό, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει λείο.

Βάζετε πίσω το κοτόπουλο στο τηγάνι, αφήνετε να πάρει μια βράση για περίπου 15 λεπτά με κλειστό καπάκι. Αφαιρέστε το καπάκι, προσθέστε τα σταφύλια και μαγειρέψτε για 5 λεπτά ακόμη.

Πηγή: newsbeast.gr