Γλώσσα τηγανητή, meunière

259
Γλώσσα τηγανητή, meunière

Υλικά

Φιλέτα γλώσσας (φρέσκια είναι καλύτερο, κατεψυγμένη αν δεν έχετε άλλη λύση)
2 κουτ. σούπας αλεύρι
3 κουτ. σούπας βούτυρο
Χυμός μισού λεμονιού
Αλάτι, πιπέρι, μαϊντανός ψιλοκομμένος

Εκτέλεση

Πλύντε το ψάρι σε δροσερό νερό βρύσης και σκουπίστε το καλά -Ρίξτε αλάτι και πιπέρι
Αλευρώστε το ελαφρά, πετάξτε το υπερβολικό αλεύρι. Βάλτε 1,5 κουταλιά βούτυρο σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά -Τηγανίστε το ψάρι για 2 λεπτά από κάθε πλευρά, ίσως και λιγότερο αν είναι λεπτό.

Βγάλτε το ψάρι από το τηγάνι -Καθαρίστε το τηγάνι με χαρτί και ρίξτε μέσα 1,5 κουταλιά βούτυρο, προσθέστε τον χυμό λεμονιού. Αφήστε για μισό λεπτό να δέσει η σος και ρίξτε την στο ψάρι -Σερβίρετε αμέσως, γαρνίρετε με μαϊντανό και φέτες λεμονιού

Πηγή