Καλαμαράκια γεμιστά με ρύζι

291
Καλαμαράκια γεμιστά με ρύζι

Υλικά

250γρ. παρμεζάνα τριμένη
Μισό κιλό ρύζι κίτρινο
1 μαϊντανό
3 κρεμμύδια μεγάλα ξερά
3 κουτ. γλυκού αλάτι
1 κουτ. γλυκού πιπέρι
1 ποτήρι  νερού λάδι
12 μεγάλα καλαμάρια
2 ντοματάκια ψιλοκομμένα
Λίγο μελάνι από τα καλαμαράκια
1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
1 ποτήρι κρασί λευκό

Εκτέλεση

Στην κατσαρόλα προσθέτουμε 1 ποτήρι  νερού λάδι και λίγο από το μελάνι που έχουμε κρατήσει. Ρίχνουμε μέσα ψιλοκομμένα τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε.  Προσθέτουμε τα κεφάλια από τα καλαμάρια τα οποία πρώτα έχουμε ψιλοκόψει και την πιπεριά και τα αφήνουμε να βράσουν. Στη συνέχεια τα σβήνουμε με το λευκό κρασί.

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τα ντοματάκια καθώς το ίδιο μικροτεμαχισμένο και τον μαϊντανό. Ρίχνουμε νερό μέχρι την μέση της κατσαρόλας  και τα αφήνουμε να βράσει.

Όταν τα καλαμαράκια και τα υπόλοιπα υλικά έχουν δέσει με την σάλτσα, τότε προσθέτουμε και το ρύζι. Προσέχουμε όταν βράζει να μην έχει πολλά νερά, έτσι το ρύζι θα τα απορροφήσει όταν κατεβάσουμε την κατσαρόλα από την εστία.

Στη συνέχεια παίρνουμε ένα, ένα τα καλαμάρια και τα γεμίζουμε με το ρύζι και το υπόλοιπο μείγμα. Τα κλείνουμε προσεκτικά με οδοντογλυφίδες. Τα καλαμάρια είναι έτοιμα να τα τοποθετήσουμε σε ένα ταψί. Αφού τα απλώσουμε μέσα στο ταψί, τότε τα αλείφουμε με λάδι και τα ψήνουμε στο φούρνο.

Όταν τα καλαμάρια είναι έτοιμα, κλείνουμε το μάτι του φούρνου και προσθέτουμε επάνω τους την παρμεζάνα και τα ξαναβάζουμε στον φούρνο, χωρίς θερμοκρασία, μόνο και μόνο για να λιώσει το τυρί.