Καλοκαιρινό stir – fry με λαχανικά και ψάρι

311
Καλοκαιρινό stir – fry με λαχανικά και ψάρι

Υλικά

600 γρ. φέτες ψαριού (κατεψυγμένου ή φρέσκου, ό,τι έχουμε), κομμένο σε κύβους
3 κουτ. σούπας σησαμέλαιο ή ελαιόλαδο
2 μέτρια κολοκύθια, κομμένα σε πολύ λεπτές ροδέλες
1 κουτ. γλυκού σκόνη τζίντζερ
100 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
6 – 7 μίνι καλαμπόκια (από κονσέρβα), στραγγισμένα και κομμένα κατά μήκος
το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 3 φρέσκα κρεμμυδάκια χοντροκομμένα
3 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας (κατά προτίμηση βιολογικής)
1 κουτ. σούπας σουσάμι (και μαυροκούκι, αν διαθέτουμε)

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ή σε γουόκ ή ακόμη και σε κατσαρόλα φαρδιά και ρηχή το λάδι, και ρίχνουμε τα κολοκύθια. Σοτάρουμε για περίπου 2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσουν. Ρίχνουμε το ψάρι στο τηγάνι μαζί με το τζίντζερ και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας για περίπου 3 – 4 λεπτά.

Στη συνέχεια ρίχνουμε τα ντοματίνια, τα μίνι καλαμπόκια,τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τη σάλτσα σόγιας. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα ανακατεύοντας για περίπου άλλα 2 – 3 λεπτά. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι (και μαυροκούκι, αν διαθέτουμε) και σερβίρουμε.

ΠΗΓΗ