Υλικά
1 κιλό γαρίδες κατεψυγμένες χωρίς το κέλυφος
400 γρ. κριθαράκι
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε λεπτές ροδέλες
500 γρ. ντοματάκια ψιλοκομμένα
1 πιπεριά πράσινη (ή κέρατο) κομμένη σε λεπτές ροδέλες
500 ml ζωμός λαχανικών
100 ml λευκό κρασί ή 50 ml ούζο
70 ml ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού σκόνη σκόρδο
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε φαρδύ τηγάνι βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές να μαλακώσουν περίπου για 3 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κριθαράκι και ανεβάζουμε τη θερμοκρασία. Ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε 1 κουτ. σούπας ζωμό λαχανικών και ανακατεύουμε. Κάθε φορά που το μείγμα πίνει τον ζωμό προσθέτουμε την επόμενη κουταλιά, ανακατεύοντας συνεχώς. Συνεχίζουμε έτσι για 3-4 λεπτά ή μέχρι να έχουμε βάλει τη μισή ποσότητα ζωμού.
Προσθέτουμε το λευκό κρασί και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις. Ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα ντοματάκια ανακατεύουμε και συνεχίζουμε με τον υπόλοιπο ζωμό και την προηγούμενη διαδικασία.
Όταν το κριθαράκι έχει βράσει και χυλώσει, (περίπου 15 λεπτά) ρίχνουμε τη σκόνη σκόρδου και τις γαριδούλες και ανακατεύουμε για 2 λεπτά περίπου ακόμη.
Σημείωση: Οι γαριδούλες δεν χρειάζονται πάνω από 3-4 λεπτά για να μαγειρευτούν. Αν τις μαγειρέψουμε παραπάνω σκληραίνουν και καταστρέφονται.
Κλείνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το κριθαρότο για 1 λεπτό ακόμη. Οι γαριδούλες συνεχίζουν να μαγειρεύονται από τη θερμότητα του ζυμαρικού. Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε αμέσως.
Πηγή