Μακαρόνια με γαρίδες και σπανάκι

507
Μακαρόνια με γαρίδες και σπανάκι

Υλικά

340 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
225 γρ. λινγκουίνι ή σπαγγέτι
3 φλιτζ. φρέσκο σπανάκι
140 γρ. τυρί κρέμα
1/4 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
3/4 φλιτζ. ζωμός λαχανικών ή θαλασσινών
1/4 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
1/3 φλιτζ. παρμεζάνα
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
1/2 κίτρινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
2 κουτ. σούπας βούτυρο
Το ξύσμα από 1 λεμόνι
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι 1 κουτ. σούπας βούτυρο και σωτάρουμε το κρεμμύδι για 2 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το σκόρδο και την πιπεριά και μαγειρεύουμε ακόμη 3 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το ζωμό, την κρέμα γάλακτος και το τυρί κρέμα. Νοστιμίζουμε με αλάτι- πιπέρι.

Μαγειρεύουμε τη σάλτσα μέχρι να δέσει και να πήξει ελαφρά, περίπου 6 λεπτά. Προσθέτουμε την παρμεζάνα και το ξύσμα, αν χρειαστεί επιπλέον αλάτι- πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράσει για 4-5 λεπτά ακόμη. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σε μικρό τηγάνι ζεσταίνουμε ακόμη 1 κουτ. σούπας βούτυρο και μαγειρεύουμε τις γαρίδες 2-4 λεπτά ή μέχρι να μαγειρευτούν. Τις προσθέτουμε στη σάλτσα. Στο μικρό τηγάνι ρίχνουμε το σπανάκι και το μαγειρεύουμε μέχρι να μαραθεί, 3-4 λεπτά. Το προσθέτουμε στη σάλτσα με τις γαρίδες και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά. Σερβίρουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα. Καλή μας όρεξη!

Tip για τη συνταγή γαρίδες σε σάλτσα κρέμας με σπανάκι: Προσέχουμε να μη μαγειρέψουμε τις γαρίδες περισσότερο από όσο χρειάζονται, γιατί γίνονται σκληρές.

Επίσης μπορούμε να αντικαταστήσουμε την κρέμα γάλακτος και το τυρί κρέμα με τα αντίστοιχα χαμηλών λιπαρών, για ένα πιο light αποτέλεσμα!