
Συνταγή της Χριστίνας Γεωργιοπούλου
Υλικά
360 γρ μπισκότα oreo με κρεμα η άλλη μάρκα μπισκότα
300 γρ γάλα φρέσκο
20 γρ μπέικιν πάουντερ
Για το γλάσο
200 γρ κουβερτούρα
100 γρ.φρεσκο γάλα ζεστό
Εκτέλεση
Ξεκινάμε την συνταγή παίρνοντας 2,5 πακέτα μπισκότα oreo. Διαχωρίζουμε την λευκή κρέμα σε ένα μπολ από το μπισκότο σε ένα άλλο μπολ. Συνεχίζουμε θρυμματίζοντας σε έναν πολυκόφτη το μπισκότο. Αφού το θρυμματίσουμε πολύ καλά για να μην έχει κομμάτια το ρίχνουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Στην συνέχεια ρίχνουμε και την λευκή κρέμα που είχαμε διαχωρίσει από τα μπισκότα. Επειδή το μείγμα είναι λίγο πιο σφιχτό από ότι το θέλουμε συμπληρώνουμε ακόμη 50 γρ γάλα.(Συνολικά το γάλα να ναι 300 γρ). Έπειτα ρίχνουμε και το μπέικιν συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Σε μια αποσπώμενη φόρμα 22 εκ.αφού την έχουμε αλείψει καλά με ηλιέλαιο κόβουμε κομμάτια λαδόκολλας για να μην μας κολλήσει το κέικ. Προσθέτουμε το μείγμα μέσα στην φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 25 λεπτά στους 160C. Μόλις ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει.Έπειτα βγάζουμε την λαδόκολλα πάνω κάτω από το κέικ.
Μπορούμε να το φάμε και έτσι η προαιρετικά να φτιάξουμε ένα γλάσο σοκολάτας και να το πασπαλίσουμε με ότι εσείς επιθυμείτε από πάνω. Όπως και να το στολίσουμε με γλάσο ή χωρίς είναι ένα πανεύκολο και πεντανόστιμο κέικ εγώ έβαλα από πάνω και σταγόνες λευκής σοκολάτας και σταγόνες σοκολάτας γάλακτος.