Πίτσες με αυγά και μπέικον

273
Πίτσες με αυγά και μπέικον

Υλικά

150γρ. μπέικον ή πανσέτα καπνιστή
300γρ. ντοματίνια ή πελτέ ντομάτας
300γρ. χωριάτικο φύλλο για πίτες
200γρ. τριμμένη μοτσαρέλα
4 αυγά
2 κουτ. σούπας βούτυρο γάλακτος
1 κουτ. σούπας ρίγανη
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι

Εκτέλεση

Απλώνετε το φύλλο και ανοίγετε με τσέρκι ή μεταλλικό στεφάνι μικρότερα στρογγυλά φύλλα διαμέτρου 13-15 εκ. Στρώνετε αντικολλιτικό χαρτί σε ένα ταψί το αλείφετε με λάδι και τοποθετείτε τα φύλλα με τέτοιο τρόπο ώστε να έχετε στο τέλος 4 βάσεις για τις πίτσες σας. Ροδίζετε τι λωρίδες του μπέικος ή της πανσέτας σε ελαφρά λαδωμένο τηγάνι προσέχοντας να μη στεγνώσουν και να μη σκληρύνουν. Τις αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.

Απλώνετε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση ή τον πελτέ ντομάτας πάνω στις βάσεις. Τις ραντίζετε με λίγο λάδι και στη συνέχεια τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 15 λεπτά. Αφού τις βγάλετε απ’ το φούρνο τις πασπαλίζετε με τη μισή μοτσαρέλα και βάζετε από πάνω κυκλικά τις λωρίδες του μπέικον.

Ρίχνετε την υπόλοιπη μοτσαρέλα φροντίζοντας να αφήσετε ένα κενό στο κέντρο. Εκεί σπάτε ένα αυγό προσέχοντας να μείνει ανέπαφος ο κρόκος του. Βάζετε λίγο βούτυρο πάνω στα αυγά. Ψήνετε πάλι τις πίτσες στους 200C για 5 λεπτά. Τέλος τις πασπαλίζετε με ρίγανη και σερβίρετε όσο είναι ακόμα ζεστές.