Μακαρόνι χοντρό σε ζωμό μοσχαρίσιο με ξινομυζήθρα

400
Μακαρόνι χοντρό σε ζωμό μοσχαρίσιο με ξινομυζήθρα

Yλικά

250 γρ. μακαρόνι χοντρό
1/2 λίτρο ζωμό μοσχαρίσιο
1 φλούδα λεμονιού
3 κουτ. σούπας ξινομυζήθρα
1 κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
1 κολοκύθι
2 κουτ. σούπας βούτυρο
αλάτι, πιπέρι χοντροτριμμένο

Εκτέλεση

Βράζουμε μέσα στον αλατισμένο ζωμό τη φλούδα λεμονιού, το κρεμμύδι και το κολοκύθι για να ενισχύσουμε τη γεύση και το άρωμά του. Στη συνέχεια, τα αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και προσθέτουμε τα μακαρόνια. Τα βράζουμε ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους. Ζεματίζουμε καλά το βούτυρο. Κρατάμε λίγο από το νερό μέσα στο οποίο έβρασαν τα μακαρόνια, πριν τα σουρώσουμε. Σερβίρουμε αμέσως σε πιατέλα προσθέτοντας λίγο από το νερό τους, ανακατεύοντας και ρίχνοντας το βούτυρο, πιπέρι και την ξινομυζήθρα.

Πηγή