
Υλικά
1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας σπάλα
2 κιλά κολοκυθάκια μικρά προς μέτρια αν θέλετε να τα βάλετε ολόκληρα
1 μεγάλο κρεμμύδι ξυσμένο στον τρίφτη
1/2 κιλό ώριμες ντομάτες
1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
5 κλωνάρια μαϊντανό ψιλοκομμένο
λίγο αλάτι-πιπέρι-ζάχαρη
Εκτέλεση
Με μαχαίρι ξύνουμε λίγο την φλούδα των κολοκυθιών και κόβουμε τις ακρούλες . Αν είναι μικρά τα αφήνουμε ολόκληρα ,η αν είναι μεγάλα τα κόβουμε στην μέση. Ζεσταίνουμε σε τηγάνι λάδι και προαιρετικά αν θέλουμε τα τηγανίζουμε ελαφρώς ,μπορούμε να τα μαγειρέψουμε και σκέτα.
Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι ,το κρεμμύδι,το σκόρδο και το κρέας και σοτάρουμε για λίγα λεπτά. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα. Προσέχουμε μην τρυπήσουμε το κρέας γιατί σκληραίνει. Λειώνουμε τις ντομάτες πολύ καλά με τα χέρια και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα . Διαλύουμε και τον πελτέ σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό και το προσθέτουμε. Σκεπάζουμε ,χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε περίπου 1 ώρα.
Ρίχνουμε το αλατοπίπερο ,την ζάχαρη, τον μαϊντανό, και τα κολοκυθάκια. Ανακατεύουμε ελαφρώς σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε περίπου για 1/2 ώρα ακόμα. Λίγα λεπτά πριν κατεβάσουμε το φαγητό από την φωτιά ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα να πήξει η σάλτσα .
Σημείωση
Αν θέλουμε μπορούμε να περάσουμε τα κολοκυθάκια λίγο από το τηγάνι γίνονται νοστιμότερα !!