Φιλέτο κοτόπουλο με σος μουστάρδας

528
Φιλέτο κοτόπουλο με σος μουστάρδας

Υλικά

4 φιλέτα κοτόπουλο των 800 γρ.
Ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
1 κουτ. σούπας λεμόνι
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σος μουστάρδας με μέλι

2 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
1 κουτ. γλυκού μαγιονέζα
1,5 κουτ. σούπας μέλι
1 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στο γκριλ στους 180C. Λαδώνουμε ελαφρώς τη σχάρα του φούρνου. Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο, μουστάρδα, λεμόνι τα φιλέτα κοτόπουλου και από τις δύο πλευρές, τα αλατοπιπερώνουμε καλά, τα ακουμπάμε στη σχάρα και την τοποθετούμε σε ένα από τα ψηλά ράφια του φούρνου. Στη βάση του φούρνου τοποθετούμε ένα ταψί, για να μαζέψει τυχόν υγρά από το ψήσιμο.

Ψήνουμε τα φιλέτα κοτόπουλου για 5 – 8 λεπτά από κάθε πλευρά. Για να δούμε αν είναι έτοιμα, κόβουμε ένα και να ελέγξουμε αν έχει ασπρίσει καλά ως το κέντρο του. Αν δούμε τυχόν ροζέ σημεία στο ψαχνό, συνεχίζουμε το ψήσιμο για λίγα λεπτά ακόμα.

Για τη σος μουστάρδας με μέλι, ανακατεύουμε όλα τα υλικά και αφήνουμε το μπολ στο ψυγείο για να δέσει η σάλτσα.

Πηγή