Χταπόδι κρασάτο με καλαμαράκια

326
Χταπόδι κρασάτο με καλαμαράκια

Υλικά

1 χταπόδι 1 1/2 κιλό
2 κιλά καλαμάρια, καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
1/3 κούπας ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 πρέζα αποξηραμένο δεντρολίβανο
1 πρέζα αποξηραμένο θυμάρι
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
2 κουτ. γλυκού κάπαρη
1 κιλό ντομάτες
1/4 φλιτζ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση

Βάζετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα, το χταπόδι, 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο, το σκόρδο, το δενδρολίβανο, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνετε να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και μαγειρεύετε το χταπόδι για περίπου 30 λεπτά. Αφαιρείτε το χταπόδι από την κατσαρόλα και το κόβετε σε μπουκιές. Ρίχνετε ξανά το χταπόδι στη κατσαρόλα.

Προσθέτετε το καλαμάρι και το λευκό κρασί και σιγοβράζετε για 15 λεπτά. Προσθέτετε την κάπαρη, το μαϊντανό και τις ντομάτες και μαγειρεύετε για 15 λεπτά έως ότου το χταπόδι και το καλαμάρι είναι τρυφερά και έχει εξατμιστεί πολύ από το ζουμί στη κατσαρόλα. Περιχύνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σερβίρετε με κομμένο μαϊντανό.

Πηγή