
Υλικά
3/4 φλιτζ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
125γρ. βούτυρο
1 φλιτζ. ζάχαρη
2 αυγά
1 κοφτό κουτ. γλυκού αλάτι
1 κάψουλα βανίλιας
3/4 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200γρ. λευκή κουβερτούρα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C στον αέρα. Ρίχνουμε σε μια μικρή κατσαρόλα τη κουβερτούρα και το βούτυρο τεμαχισμένο. Το λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να προκύψει ένα λείο και γυαλιστερό σοκολατένιο μείγμα.
Σπάμε τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε αμέσως με το σύρμα. Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλάτι, τη βανίλια, το αλεύρι και το λιωμένο μείγμα σοκολάτας. Ανακατεύουμε λίγο ίσα ίσα να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Το μείγμα θα πρέπει να είναι πηχτό αλλά υδαρές.
Αδειάζουμε το μισό μείγμα σε μια μεγάλη μακρόστενη φόρμα στρωμένη με λαδόκολλα. Βάζουμε στον φούρνο για 6-7 λεπτά να σταθεροποιηθεί ελαφρώς. Βγάζουμε από το φούρνο και καλύπτουμε με τη λευκή κουβερτούρα. Αδειάζουμε και απλώνουμε το υπόλοιπο μείγμα. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 20 λεπτά.
πηγή Ζάχαρη& Αλεύρι