
Υλικά
1 κιλό αρνί ψαχνό
2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
2 καρότα σε κύβους
300γρ. κόκκινο κρασί
300γρ. ζωμό κρέατος
2 σκελίδες σκόρδο
2 μεγάλες ντομάτες σε φέτες
3 κουτ. σούπας αλεύρι
60γρ. αλεύρι
1/2 κιλό κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
400γρ. καρδιές αγκινάρας από κονσέρβα
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα γυάλινο σκεύος βάζετε το κρέας με τα κρεμμύδια, τα καρότα, το σκόρδο, τις ντομάτες, το κρασί και το ζωμό. Τα βάζετε στο ψυγείο και τα αφήνετε να μαριναριστούν για τουλάχιστον 1 ώρα. Βγάζετε το κρέας και τα λαχανικά και κρατάτε στην άκρη το ζωμό.
Στεγνώνετε το κρέας με απορροφητικό χαρτί και το αλευρώνετε. Ζεσταίνετε το λάδι σε τηγάνι και σοτάρετε το κρέας από όλες τις πλευρές. Μεταφέρετε σε ένα πυρίμαχο ταψί. Τηγανίζετε τα λαχανικά της μαρινάδας ώσπου να μαλακώσουν προσθέτοντας λίγο λάδι ακόμα. Προσθέτετε το υγρό της μαρινάδας και βράζετε δυνατά να μείνει η μισή ποσότητα υγρού.
Έπειτα το βάζετε στο μπλέντερ και χτυπάτε μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη σάλτσα την οποία ρίχνετε πάνω στο αρνί. Βάζετε μαζί με το κρέας τα κολοκυθάκια και αλατοπιπερώνετε. Το ψήνετε για 1 ώρα στο φούρνο στους 180C και προσθέτετε και τις αγκινάρες. Ψήνετε για ακόμα μισή ώρα ώσπου να μαλακώσει καλά το κρέας. Σερβίρετε με κόκκινο κρασί.