
Συνταγή της Ντίνας Νικολάου
Υλικά
Για τη βάση
125γρ. μπισκότα τύπου πτι μπερ
60γρ. βούτυρο αγελάδος λιωμένο
Για την κρέμα
250γρ. τυρί κρέμα
150γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
5 μπανάνες
2 κουτ. σούπας μέλι
1 φύλλο ζελατίνης 5γρ.
3 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
Ψιλοτριμμένη κουβερτούρα για τη διακόσμιση (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Για τη βάση
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να βραχούν ομοιόμορφα. Στρώνουμε το μείγμα σε μια φόρμα με αποσωμένα τοιχώματα διαμέτρου 20εκ. πιέζοντας καλά ώστε να γίνει συμπαγές. Το βάζουμε στην κατάψυξη για 15 λεπτά να σφίξει το μείγμα. Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε την κρέμα.
Βάζουμε τη ζελατίνη να μαλακώσει σε ένα μπολ με κρύο νερό και παγάκια. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το τυρί με το σύρμα μέχρι να μαλακώσει και να γίνει σαν κρέμα. Παράλληλα χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ μέχρι να γίνει παχύρρευστη σαν γιαούρτι. Την προσθέτουμε στο τυρί και ανακατεύουμε απλά με μια σπάτουλα.
Σε ένα μπολ βάζουμε τρεις από τις μπανάνες, προσθέτουμε το μέλι και τις πολτοποιούμε με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε τον πολτό στο μείγμα του τυριού και ανακατεύουμε. Ζεσταίνουμε σε ένα μπρίκι τον χυμό λεμονιού. Στύβουμε τη ζελατίνη και τη ρίχνουμε στον ζεστό χυμό ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί εντελώς.
Αδειάζουμε το χυμό στο μείγμα του τυριού, ανακατεύουμε ξανά και απλώνουμε το μείγμα αυτό πάνω από τη βάση των μπισκότων. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο να πήξει για περίπου 4 ώρες. όταν πρόκειται να το σερβίρουμε, αφαιρούμε τα τοιχώματα της φόρμας ή αν χρησιμοποιήσετε τσέρκι, το τραβάμε προσεκτικά προς τα πάνω. Κόβουμε τις υπόλοιπες μπανάνες σε φετάκια και γαρνίρουμε την επιφάνεια. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγη τριμμένη κουβερτούρα.