Αγκιναροπιτάκια με μάραθο και μυζήθρα

309
Αγκιναροπιτάκια με μάραθο και μυζήθρα

Υλικά

1 πακέτο σγολιάτα 850γρ.
250 γρ. πάτοι αγκινάρας, κομμένοι σε μικρά κυβάκια
3 κουτ. σούπας μάραθος και μαϊντανός ψιλοκομμένοι
και ανακατεμένοι
6 κουτ. σούπας κεφαλογραβιέρα τριμμένη
1 φλιτζ. ξυνομυζήθρα, θρυμματισμένη
1 κρόκος αυγού, ανακατεμένος με 1 κουτ. γλυκού νερό
2 κουτ. σούπας σουσάμι
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ανακατεύετε τις αγκινάρες, τα τυριά, τα αρωματικά, το αλάτι και το πιπέρι. 2Κόβετε κάθε φύλλο σφολιάτας σε 4 λωρίδες. Απλώνετε τη γέμιση στη μισή λωρίδα σφολιάτας και σκεπάζετε με την υπόλοιπη. Κλείνετε κάθε πιτάκι καλά στις άκρες με πιρούνι. Τοποθετείτε τα αγκιναροπιτάκια σε λαδωμένο ταψί και τα αλείφετε με τον κρόκο αβγού. Πασπαλίζετε με σουσάμι και τα ψήνετε στους 180° C για περίπου 15 – 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρετε τα πιτάκια ζεστά.

Πηγή