Γιαουρτογλυκό με βερίκοκα

530

Υλικά

825 γρ. βερίκοκα
200 γρ. ζάχαρη
260 γρ.με χαμηλά λιπαρά γιαούρτι
2 κουτ. σούπας μέλι
100 γρ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Χωρίζετε τα βερίκοκα σε δύο ξεχωριστά μπολ. Στο πρώτο μπολ καθαρίζετε τα βερίκοκα και τα κόβετε στη μέση. Τα υπόλοιπα βερίκοκα από το δεύτερο μπολ τα πολτοποιήστε στο μούλτι μέχρι να γίνει ένα παχύρρευστο μείγμα. Στη συνέχεια ρίχνετε το μείγμα από τα βερίκοκα σε ένα τηγάνι και ζεσταίνετε σε μέτρια εστία με 200 γρ. ζάχαρη μέχρι να καραμελώσει το μείγμα.

Σε ξεχωριστό μπολ ανακατέψτε το γιαούρτι με την άχνη ζάχαρη, μέλι μέχρι να γίνει ένα απαλό και λείο μείγμα. Τοποθετήστε τα βερίκοκα σε γυάλινα μπολ, απλώστε το μείγμα γιαουρτιού πάνω από τα βερίκοκα και τέλος γαρνίρετε με τη σως βερίκοκου. Βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα και σερβίρετε.
Πηγή