Υλικά (για μια μερίδα)
200γρ. φέτα
7 μεγάλες ή μεσαίες γαρίδες
1 κουτ. σούπας λάδι
2 κουτ. γλυκού λιωμένο σκόρδο
½ μικρή καυτερή πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
½ κουτ. γλυκού αλάτι
1 κουτ. γλυκού πιπέρι
1 κουτ. σούπας κέτσαπ
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζουμε το κέλυφος μόνο από το σώμα των γαρίδων (το κεφάλι το αφήνουμε) και τις τοποθετούμε σ’ ένα βαθύ τηγάνι με ½ ποτήρι νερό. Τις αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά. Εφόσον περάσουν τα λεπτά που ορίσαμε, αφαιρούμε το νερό που έχει μείνει και προσθέτουμε κρασί. Το αφήνουμε να σβήσει το φαγητό μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Αφαιρούμε τις γαρίδες και στο ίδιο τηγάνι και το ζωμό που έχει απομείνει, ενώ προσθέτουμε το λάδι, το σκόρδο, τις πιπεριές, αλατοπίπερο και τέλος το μυστικό της Μαρίας, 1 κουταλιά σούπας κέτσαπ. Η κέτσαπ προσδίδει την ιδιαίτερη γεύση που θέλουμε γι’ αυτή την συνταγή. Όλα μαζί τα σοτάρουμε για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε στο τηγάνι το ζωμό από τις γαρίδες και περιμένουμε να βάσει η σάλτσα μέχρι να δέσει. Μόλις είναι έτοιμη η σάλτσα, προσθέτουμε τις γαρίδες και τη φέτα την οποία πρώτα έχουμε κόψει σε μικρούς κύβους και τα αφήνουμε για 1 λεπτό ακόμα. Σερβίρουμε σε μακρόστενο πιάτο.