
Υλικά
250 γρ. ζάχαρη
250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
6 αυγά
80 γρ. καρύδα
150 γρ. αλεύρι
1 φακελάκι μπέκιν πάουντερ
250 γρ. κεράσια [χρειαζόμαστε τόσα όσα να μπουν διάσπαρτα στο ταψάκι μας]
10 κουτ. σούπας μαρμελάδα κεράσι [εδώ έβαλα και λίγη φράουλα μαζί]
Το χυμό από 1/2 λεμόνι
Εκτέλεση
Χτυπάμε την ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να γίνει αφράτο και προσθέτουμε και τους κρόκους μόνο. Με μία σπάτουλα προσθέτουμε κι ανακατεύουμε, καρύδα, τα ασπράδια σε μαρέγκα και τέλος το αλεύρι με το μπέκιν πάουντερ κοσκινισμένο. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι [μέγεθος λίγο μεγαλύτερο από το σχήμα τούρτας] αφού έχουμε βουτυρώσει και πασπαλίσει με αλεύρι όλη την επιφάνειά του.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C. Βάζουμε από πάνω την μισή μαρμελάδα διάσπαρτη, βγάζουμε τα κουκούτσια από τα κεράσια και τα τοποθετούμε κι αυτά διάσπαρτα αρκετά κοντά το ένα με το άλλο. Ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά. Κατά το ψήσιμο τα κεράσια θα κρυφτούν μέσα στο κέικ ,αλλά όταν ψηθεί και το αναποδογυρίσετε θα είναι από πάνω και μέσα. Αφού ψηθεί το βγάζουμε από το φούρνο ,το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και το αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα. Προσθέτουμε από πάνω σε όλη την επιφάνεια την υπόλοιπη μαρμελάδα που την έχουμε ζεστάνει και έχω αραιώσει με το χυμό μισού λεμονιού.