
Υλικά για 4 άτομα
1 κιλό γαρίδες
200 ml ούζο
μισό κύβο λαχανικών
0,5 γρ. σαφράν σε σκόνη
1/2 κουτ. γλυκού κάρυ
300 ml κρέμα γάλακτος
1 ντομάτα
1 κρεμμύδι
αλάτι, πιπέρι
500 γρ. σπαγγέτι
Εκτέλεση
Πλένετε καλά τις γαρίδες, βγάζοντας και το εντεράκι. Βάζετε σε μια κατσαρόλα το λάδι, ρίχνετε το κρεμμύδι και τη ντομάτα την οποία έχετε ψιλοκόψει, το κάρυ και το σαφράν. Ρίχνετε τις γαρίδες και ανακατεύετε μέχρι να πάρουν χρώμα. Μετά προσθέτετε το ούζο και αφήνετε να βράσει μέχρι να μείνει πολύ λίγο ζουμάκι. Ρίχνετε τον κύβο και την κρέμα γάλακτος. Όταν αρχίσει να παίρνει βράση ρίχνετε το πιπέρι με το αλάτι. Αφήνετε μέχρι να δέσει η σάλτσα και σερβίρετε αν θέλετε με μακαρόνια.