
Υλικά
1 κιλό ώριμα κεράσια, βγάλτε το κουκούτσι
900 γρ. ζάχαρη
Το χυμό από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
Πλύντε καλά τα κεράσια και βγάλτε τα κουκούτσια τους. (προσοχή, κάντε το με γάντια κουζίνας, γιατί βάφουν!). Βάλτε τα κεράσια, τη ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού σε μια βαθιά κατσαρόλα. Βάλτε σε χαμηλή φωτιά ώσπου να σιγοβράσει. Σβήστε τη φωτιά και αφήστε τη μαρμελάδα ως την άλλη μέρα.
Την επόμενη, βράστε πάλι τη μαρμελάδα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας ελαφρά για 20 λεπτά. Αφαιρέστε τον αφρό, μόλις σχηματιστεί
Όταν το υγρό γίνει παχύ, η μαρμελάδα σας είναι έτοιμη. Βάλτε την σε γυάλινα βαζάκια, διατηρείται ένα μήνα στο ψυγείο.