
Υλικά
1 δόση κρέμας πατισσερί
1 ½ κιλό φράουλες
3 φλιτζ. τσαγιού σαντιγί
1 ½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζανάκι κονιάκ
Για την κρέμα πατισσερί
1 λίτρο γάλα
15 κουτ. σούπας ζάχαρη
10 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
7 κρόκους αυγών
3 κουτ. σούπας μαργαρίνη
4 χαρτάκια βανίλιας
Εκτέλεση
Για να φτιάξουμε την πατισσερί, βάζουμε σε ένα μπολ τα υλικά της, τα χτυπάμε όλα μαζί και τα βάζουμε στο ψυγείο. Χρησιμοποιήστε ένα μπολ για να προσθέσετε μέσα τις φράουλες (αφαιρέστε 15 μεγάλες και καλές φράουλες), τη ζάχαρη το κονιάκ και τα ζυμώνουμε όλα μαζί. Στρώνετε σε μια γυάλινη πιατέλα την μισή σαντιγί πατισσερί και κατευθείαν βάζετε το μείγμα με τις φράουλες, προσοχή, να έχουν το ίδιο πάχος παντού. Έπειτα πάλι στρώνετε από πάνω την υπόλοιπη κρέμα πατισσερι.
Απλώνετε την κρέμα σαντιγί και με μια σακούλα κορνέ και στολίζεται με ωραία σχέδια την τούρτα. Για να διακομίσετε την τούρτα χρησιμοποιείστε τις 15 μεγάλες φράουλες. Βάζετε την τούρτα για 5 ώρες στο ψυγείο και μετά την σερβίρετε.