Μούς σοκολάτας με μπανάνα

368
Μούς σοκολάτας με μπανάνα

Υλικά

300 γρ. κουβερτούρα
100 ml φρέσκο γάλα
300 ml κρέμα γάλακτος
3 μπανάνες κομμένες σε φέτες
Βανίλια φρέσκια

Εκτέλεση

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ σε παχύρευστη μορφή και στη συνέχεια τη βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει. Ζεσταίνουμε το γάλα σε κατσαρόλα μέχρι να έρθει σε σημείο βρασμού μαζί με την βανίλια. Τότε σουρώνουμε το γάλα και αφαιρούμε τη βανίλια. Έχουμε θρυμματίσει σε ένα μπολ την κουβερτούρα μας και περιχύνουμε το ζεστό γάλα σε αυτή. Με μια σπάτουλα ανακατεύουμε για να λιώσει καλά η σοκολάτα. Σταματάμε όταν το μείγμα γίνει λείο και ομοιόμορφο. Αφήνουμε να περάσουν περίπου 5 λεπτά για να κρυώσει η σοκολάτα.

Βγάζουμε την σαντιγί από το ψυγείο και λίγη – λίγη ανακατεύοντας απαλά τη ρίχνουμε στη σοκολάτα. Η μους θα είναι έτοιμη όταν το μείγμα γίνει απαλό και ομοιόχρωμο. Ψιλοκόβουμε σε φέτες τις μπανάνες και τις προσθέτουμε στη μους. Ανακατεύουμε καλά αλλά απαλά ώστε να σκεπαστούν με την μους. Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για 2 με 3 ώρες να παγώσει καλά και να σταθεροποιηθεί. Μόλις σερβίρουμε κόβουμε σε φέτες μια μπανάνα για γαρνιτούρα και στολίζουμε.