
Υλικά
4 κουτ σούπας ηλιέλαιο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1,8 κιλού πατάτες καθαρισμένες και κομμένες
1 κουτ. γλυκού πάπρικα
1 φύλλο δάφνης
1 πιπεριά ψιλοκομμένη
350γρ. λουκάνικα
550ml νερό
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα φαρδύ τηγάνι και τηγανίζετε τα κρεμμύδια. Προσθέστε τις πατάτες και τηγανίστε για 5 λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας συχνά. Βάλτε την πάπρικα, το φύλλο δάφνης και την πιπεριά και συνεχίστε για ακόμη δύο λεπτά. Προσθέστε το νερό, αλατοπίπερο και αφήστε το να βράσει. Παράλληλα κόβετε τα λουκάνικα σε φέτες και τα βάζετε στο τηγάνι.
Σκεπάζετε και χαμηλώνετε τη φωτιά, αφήνοντας τα να σιγοβράσουν ώσπου να απορροφηθεί το νερό και να γίνουν οι πατάτες. Τότε αφαιρείτε το δαφνόφυλλο και σερβίρετε με μια δροσερή σαλάτα.