Υλικά
500γρ. κιμά ανάμεικτο (μοσχάρι – χοιρινό)
100γρ. μορταδέλα ψιλοκομμένη
100γρ. ψωμί του τοστ χωρίς κόρα
1 αυγό
Λίγο γάλα ή ζωμό βοδινού για του ψωμιού
1 αυγό
50γρ. παρμεζάνα τριμμένη
1 πρέζα μοσχοκάρυδο σε σκόνη
1 σκελίδα σκόρδο
Αλεύρι ή γαλέτα
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Μουλιάζετε το ψωμί στο γάλα ή το ζωμό και το στραγγίζετε. Σε ένα μπολ ενσωματώνετε τον κιμά και τη μορταδέλα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα είδη κρέατος (αρνί, κοτόπουλο, γαλοπούλα). Προσθέτετε το ψωμί, το αυγό, την παρμεζάνα, το σκόρδο, το μαϊντανό, αλατοπίπερο, το μοσχοκάρυδο και τα αναμιγνύετε καλά. Φτιάχνετε μπαλάκια στο μέγεθος καρυδιού και τα περνάτε από αλεύρι ή γαλέτα.
Τα τηγανίζετε σε άφθονο καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν. Τα αφαιρείτε με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας και τα αφήνετε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί.