Υλικά
1 κουνέλι κομμένο σε μερίδες
6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
200 γρ. λευκό σταφύλι, χωρίς κουκούτσια
2 ποτήρια λευκό ξηρό κρασί
αλάτι, πιπέρι
ζωμός κρέατος κότας (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι. Όταν αρχίσει να τσιτσιρίζει, ρίχνουμε το κουνέλι να τσιγαριστεί για 10 λεπτά, ώστε να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές του. Αλατίζουμε, τρίβουμε φρέσκο πιπέρι και ρίχνουμε το λευκό κρασί. Ανακατεύουμε καλά, να πάρουν όλα τα κομμάτια την δόση τους στα μπαχαρικά και το κρασί.
Χαμηλώνουμε την ένταση στο μάτι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της. Μαγειρεύουμε για περίπου μισή ώρα, γυρίζοντας κάθε τόσο τα κομμάτια. Στη συνέχεια στα 30 λεπτά ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τις ρόγες του σταφυλιού. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα, σε χαμηλή πάντα φωτιά, για άλλα 10 λεπτά. Εάν το κουνέλι πάει να στεγνώσει, το βρέχουμε με μερικές κουταλιές ζωμό και ανακατεύουμε. Έπειτα το αφαιρούμε από την εστία και σερβίρουμε με ρύζι.