Ρολά με φρούι γλασέ

394
Ρολά με φρούι γλασέ

Υλικά

3/4 κιλού φύλλο μπακλαβά
300γρ. λευκά αμύγδαλα καβουρδισμένα και κοπανισμένα
1 ποτηράκι του λικέρ κονιάκ
400γρ. βούτυρο
10 αυγά χωριστά τους κρόκους απ’ το ασπράδι
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
10 κουτ. σούπας σιμιγδάλι ψιλό
10 κουτ. σούπας ζάχαρη
200γρ. φρούι γλασέ ψιλοκομμένα

Για το σιρόπι

5 ποτήρια νερού ζάχαρη
4 ποτήρια νερού νερό
Λίγο λεμόνι

Εκτέλεση

Δουλεύουμε τη ζάχαρη με τους κρόκους, προσθέτοντας σταδιακά και το κονιάκ. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Ενώνουμε σε μια λεκάνη το μείγμα των κρόκων με τη μαρέγκα. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα, το σιμιγδάλι, το μπέικιν, τα φρούι γλασέ, τη μισή ποσότητα βουτύρου λιωμένη και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.

Στρώνουμε ένα φύλλο στο τραπέζι, το αλείφουμε με βούτυρο και στρώνουμε άλλο ένα από πάνω. Βάζουμε κατά μήκος τη γέμιση και τυλίγουμε τα 2 φύλλα σε ρολό. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει η γέμιση. Βουτυρώνουμε ένα ταψί, τοποθετούμε τα ρολά και τα αλείφουμε με το υπόλοιπο βούτυρο. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για περίπου 20 λεπτά.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και το λεμόνι για 3 λεπτά, κόβουμε τα ρολά σε λεπτές φέτες μέσα στο ταψί και τα περιχύνουμε με το σιρόπι.