
Υλικά
1 κιλό διάφορα άγρια χόρτα
1 ματσάκι μυρώνια
Από 1 ματσάκι δυόσμο, άνηθο, μάραθο και μαϊντανό ψιλοκομμένα
1 ματσάκι καυκαλήθρες
1 ματσάκι λάπαθα
500γρ. φέτα
4 αυγά
Αλάτι, πιπέρι
3-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Για το φύλλο
1 κιλό αλεύρι
220ml νερό
30ml ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού κοφτή αλάτι
15ml ούζο
Εκτέλεση
Αναμυγνύουμε όλα τα υλικά για το φύλλο και πλάθουμε μια λεία ζύμη. Την ανοίγουμε με τον πλάστη και την κόβουμε σε λωρίδες πλάτους 12εκ. Ζεματάμε ελαφρά τα χόρτα και τα ανακατεύουμε με τα μυρωδικά, το ελαιόλαδο, το τυρί και τα αυγά. Αλατοπιπερώνουμε. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C.
Τοποθετούμε κατά μήκος της κάθε λωρίδας τη γέμιση, διπλώνουμε το φύλλο και σχηματίζουμε ένα ρολό. Το περιστρέφουμε ελαφρά και σχηματίζουμε έναν έλικα. Τον τοποθετούμε στο κέντρο ενός λαδωμένου ταψιού περίπου 34εκ. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία τοποθετώντας κυκλικά τον επόμενο έλικα γύρω από τον κεντρικό και συνεχίζουμε. Αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας και ψήνουμε για 50 με 60 λεπτά.