
Υλικά
1/2 κιλό χωριάτικα φύλλα
1 κοτόπουλο μέτριο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 πράσα κομμένα σε ροδέλες
4 αυγά
1/2 φλιτζ. γιαούρτι
1 φλιτζ. κεφαλοτύρι τριμμένο
1 φλιτζ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
Λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
3 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
5 κόκκους πιπέρι
1 φύλλο δάφνης
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένετε το κοτόπουλο, το κόβετε στη μέση και αφαιρείτε την πέτσα του. Το βάζετε σε μια κατσαρόλα, προσθέτετε νερό, τους κόκκους του πιπεριού, τη δάφνη, λίγο αλάτι και το βράζετε μέχρι να μαλακώσει. Το βγάζετε και αφήνετε να κρυώσει. Έπειτα αφαιρείτε τα κόκαλα, κόβετε το ψαχνό σε μικρά κομμάτια και το βάζετε σε μια λεκάνη. Σοτάρετε το κρεμμύδι και τα πράσα σε ένα τηγάνι με τρεις κουτ. σούπας λάδι. Προσθέτετε το μαϊντανό, αλατοπίπερο και τα ρίχνετε στη λεκάνη με το κοτόπουλο. Χτυπάτε τα αυγά και τα προσθέτετε. Ρίχνετε τα τυριά, το γιαούρτι, το μοσχοκάρυδο και τα ανακατεύετε.
Αλείφετε με λίγο λάδι ένα ταψί και στρώνετε τα μισά φύλλα, αλείφοντας τα ένα ένα με λάδι. Απλώνετε τη γέμιση και στρώνετε τα υπόλοιπα φύλλα αλείφοντας τα πάλι ένα ένα με λάδι. Κόβετε όσα φύλλα εξέχουν και γυρνάτε τις άκρες προς τα μέσα. Χαράζετε προσεκτικά την επιφάνεια και τη ραντίζετε με το υπόλοιπο λάδι και με λίγο νερό. Ψήνετε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για περίπου 1 ώρα. Αφού κρυώσει λίγο, την κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.