
Υλικά
1 πακέτο λινγκουίνι
2 λεμόνια
100γρ. παρμεζάνα τριμμένη
2 σκελίδες σκόρδο
100ml ελαιόλαδο
1 ματσάκι μαϊντανός
Εκτέλεση
Βράζoυμε τα λινγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου τους και κρατάμε λίγο από το νερό τους. Παίρνουμε το ξύσμα και τον χυμό από τα δύο λεμόνια. Λιώνουμε τα σκόρδα. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, τα λιωμένα σκόρδα, την παρμεζάνα, το ελαιόλαδο και το μαϊντανό και τα ανακατεύουμε καλά. Σε χαμηλή φωτιά, στην κατσαρόλα που έχουμε βράσει τα λινγκουίνι, τα ξαναρίχνουμε και προσθέτουμε το μείγμα του μπολ και το νερό που έχουμε κρατήσει και τα ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να αρχίσει να δένει η σάλτσα. Έτοιμα!
Προσθέτουμε στο σερβίρισμα μαϊντανό και παρμεζάνα.