Τορτελίνια τυριού με μπέικον και σκόρδο

362
Τορτελίνια τυριού με μπέικον και σκόρδο

Υλικά

4 φέτες μπέικον
1 κρεμμύδι κομμένο σε μικρούς κύβους
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλιτζ. γάλα
2 πακέτα τορτελίνια τυριών
1/2 φλιτζ. τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ψήσε τις φέτες μπέικον για δέκα λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν. Μόλις γίνουν μετέφερε τα σε ένα απορροφητικό χαρτί. Τσιγάρισε στο ίδιο τηγάνι το κρεμμύδι με λίγο αλάτι και πιπέρι. Μόλις μαλακώσει το κρεμμύδι πρόσθεσε το αλεύρι και ανακάτευε συνεχόμενα για 30 δευτερόλεπτα. Πρόσθεσε το γάλα χωρίς να σταματήσεις το ανακάτεμα. Στη συνέχεια ρίξε μέσα τα τορτελίνια και δυνάμωσε τη φωτιά για να βράσουν τα ζυμαρικά. Μέχρι να βράσουν δεν πρέπει να σταματήσεις το ανακάτεμα γιατί το γάλα θα κάψει.

Μόλις είναι έτοιμα βγάλε το τηγάνι από τη φωτιά, πρόσθεσε την παρμεζάνα, ανακάτεψε για τελευταία φορά και σέρβιρε!

Πηγή