
Υλικά
1 στήθος γαλοπούλας χωρίς κόκαλο περίπου 2 κιλά
½ φλιτζ. βούτυρο
1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο δεντρολίβανο
1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο βασιλικό
4 φέτες μπέικον, κομμένες σε 8 μισά
2 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί
⅓ φλιτζ. ξύδι
Αλατοπίπερο
Για τη σάλτσα βερίκοκο
1 ½ φλιτζάνι του κουταλιού βερίκοκο
½ φλιτζ. ξύδι
1 φλιτζ. ζωμό από τη γαλοπούλα
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180C στις αντιστάσεις. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τα βότανα μαζί με το βούτυρο και ανακατέψτε καλά μέχρι να ενωθούν. Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι. Τρίψτε το μείγμα βουτύρου σε όλην την επιφάνεια του φιλέτου και μετά στρώνετε τις φέτες μπέικον πάνω στο φιλέτο. Βάλτε γαλοπούλα σας σε ένα ταψί μαζί με το λευκό κρασί και το ξίδι. Ραντίστε με το κρασί μία φορά το φιλέτο πριν το βάλετε στο φούρνο. Καλύψτε τη γαλοπούλα με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 1 ώρα. Αλείφετε τη γαλοπούλα με το ζουμί κάθε 15 λεπτά. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και συνεχίστε το ψήσιμο για ακόμη μια ώρα μέχρι να ροδίσει.
Για τη σάλτσα βερίκοκο
Σε μια κατσαρόλα βάλτε όλα τα υλικά για τη σάλτσα, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα. Αφήνετε να ζεστάνει μέχρι να πάρει μια βράση και δέσει η σάλτσα. Σερβίρετε το φιλέτο στήθος γαλοπούλας με τη σάλτσα βερίκοκο.