Μελοτυρόπιτα

412
Μελοτυρόπιτα

Υλικά

4-5 φύλλα κρούστας χοντρά
Μέλι, ελαφρώς αραιωμένο με ελάχιστο χλιαρό νερό
Βούτυρο λιωμένο για το τηγάνισμα
Κανέλα σκόνη
Τυρί φέτα κομμένη σε κομμάτια 0,8×0,5×0,1 περίπου και καλά ξαρμυρισμένη αποβραδίς, ή ανθότυρο ή μυζήθρα ανάλατη ή και οποιοδήποτε ανάλατο τυρί

Εκτέλεση

Κόβουμε τα φύλλα σε διπλάσιο ή και τριπλάσιο μέγεθος από το τυρί και τυλίγουμε σε αυτά. Τηγανίζουμε στο βούτυρο έως ότου ροδίσουν καλά. Αποσύρουμε, γλασσάρουμε και περιχύνουμε με το μέλι, επιπάσσοντες και την κανέλα. Γίνεται και με φύλλο κανταΐφι στο φούρνο. Απλώνουμε το μισό κανταΐφι σε βουτυρωμένο ταψί. Κατόπιν το τυρί σε όλο το μήκος και πλάτος του ταψιού.

Απλώνουμε και το υπόλοιπο από πάνω. Το πατάμε καλά, ραντίζουμε με νερό και ζεματίζουμε με βούτυρο. Όταν ροδίσει αποσύρουμε και περιχύνουμε και το αραιωμένο μέλι, ή με σιρόπι όπως και σε όλα τα άλλα γλυiκά ταψιού. Προσέχουμε ώστε το μέλι ή το σιρόπι να είναι κρύα.

Αν είναι αμφότερα (κανταϊφι-μέλι) ζεστά «λασπώνουν».