Γλυκό ψυγείου με μπανάνα

509
Γλυκό ψυγείου με μπανάνα

Υλικά

3 μπανάνες
1 κουτί σαντιγί σε σκόνη
1,5 πακέτο μπισκότα τετράγωνα,(μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αν θέλετε και μπισκότα σαβουαγιάρ, μπισκότα για βάση μιλφέιγ  η παντεσπάνι)
2 φλυτζ. τσαγιού γάλα κρύο
5 κουτ. σούπας σκόνη σοκολάτα
Αμύγδαλο φιλέ
Σιρόπι καραμέλα

Εκτέλεση

Καθαρίζετε και κόβετε τις μπανάνες σε ροδέλες, όχι πολύ λεπτές . Χτυπάτε τη σαντιγί με το γάλα. Τη χτυπάτε μέχρι να πήξει καλά  για να στέκεται ανάμεσα στα μπισκότα. Στρώνετε τη πρώτη σειρά να καλυφθεί καλά ο πάτος από το πλαστικό δοχείο(αν θέλετε το βάζετε και σε ταψάκι πυρέξ).

Βάζετε την πρώτη στρώση σαντιγί και βάζετε από πάνω και τις μπανάνες στη σειρά. Συνεχίζετε για την επόμενη στρώση με μπισκότα. Αφού έχετε καλύψει όλη την επιφάνεια χωρίζετε λίγη από τη σαντιγί που έχετε και ρίχνετε μέσα τη σκόνη σοκολάτα. Ανακατεύετε με το κουτάλι καλά να ενσωματωθεί η σοκολάτα με τη σαντιγί. Την απλώνετε και από πάνω βάζετε τις υπόλοιπες μπανάνες. Βάζετε και την τελευταία σειρά μπισκότα. Στρώνετε τέλος και την σαντιγί ξανά.

Ψήνετε τα αμύγδαλα για λίγο να πάρουν χρώμα. Τα ρίχνετε πάνω στο γλυκό μαζί με το σιρόπι καραμέλας. Ρίχνετε αρκετή ποσότητα να καλυφθεί καλά η επιφάνεια με το σιρόπι και τα αμύγδαλα(μπορείτε να φτιάξετε σιρόπι καραμέλας δικό σας,εγώ εδώ έχω του εμπορίου).

Πηγή