Μανέστρα με μύδια και άνηθο

384
Μανέστρα με μύδια και άνηθο

Yλικά

1 ½ κιλό φρέσκα μύδια με το κέλυφος, καθαρισμένα
3 ώριμες ντομάτες
2 κρεμμύδια μέτρια, κομμένα στο multi
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φετάκια
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
200 γρ. φέτα πικάντικη
μπόλικο άνηθο ψιλοκομμένο
200 γρ. μανέστρα
4 ποτήρια νερό ζεστό
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Aχνίζουμε με το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μια φαρδιά κατσαρόλα για 5-10 λεπτά μέχρι να μαραθούν καλά. Προσθέτουμε τα μύδια και τη μανέστρα και ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα. Bάζουμε στην κατσαρόλα τις ντομάτες κομμένες σε κυβάκια, τον άνηθο και το αλάτι. Pίχνουμε το ζεστό νερό, σκεπάζουμε το φαγητό και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Aφήνουμε το φαγητό να βράσει για 20 λεπτά μέχρι να μελώσει η μανέστρα. Θρυμματίζουμε τη φέτα με τα χέρια μας και σερβίρουμε με μπόλικο μαύρο πιπέρι.

Πηγή