Μους κεράσι

347
Μους κεράσι

Υλικά
600 γρ. κεράσια
3 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
2 φλιτζ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

Εκτέλεση:
Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τα κεράσια με το ειδικό εργαλεία ή με ένα τσιμπιδάκι για τα μαλλιά (φουρκέτα). Σε ένα μπλέντερ πολτοποιούμε τα ξεκουκουτσιασμένα κεράσια μαζί με μία κουταλιά ζάχαρη άχνη μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν πουρές. Σε ένα μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τις υπόλοιπες δύο κουταλιές άχνη ζάχαρη μέχρι να γίνει σαντιγί. Προσθέτουμε στην σαντιγί τον πουρέ κερασιού και ανακατεύουμε πολύ καλά. Αφήνουμε μία ώρα στο ψυγείο και σερβίρουμε!

πηγή