
Υλικά
1 φύλλο ζύμη σφολιάτα
1 κρέμα γάλακτος το μεσαίο μέγεθος
1 κιλό σπανάκι
6 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 ματσάκι άνηθο
300γρ φέτα
250 γρ τυρί ένταμ ή γκούντα
πιπέρι
7 φέτες Μπέικον
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα ταψάκι λαδωμένο το φύλλο σφολιάτας και το ψήνουμε να ροδίσει. Το αφήνουμε στην άκρη. Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το σπανάκι και το βάζουμε στην κατσαρόλα να πιει όλα τα υγρά του. Προσθέτουμε το Μπέικον ψιλοκομμένο τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο. Το ανακατεύουμε και αφήνουμε να ψηθεί καλά (δεν βάζουμε καθόλου λάδι)βγάζει το Μπέικον.
Αφού το μαγειρέψουμε και δούμε να μην έχει καθόλου υγρά το αποσύρουμε από την φωτιά. Προσθέτουμε τριμμένη με το χέρι την φέτα (η με ένα πιρούνι την λιώνουμε). Στρώνουμε το μείγμα μας αυτό επάνω στην ψημένη σφολιάτα. Αφού το στρώσουμε ομοιόμορφα πασπαλίζουμε με ένταμ η, γκούντα τριμμένο ρίχνουμε και την κρέμα γάλακτος παντού και το ψήνουμε μέχρι να ροδίσει περίπου 20 με 30 λεπτά,σε προθερμασμένο φούρνο 180C.