Cheesecake με φυστικοβούτυρο και σοκολάτα

461

Συνταγή του Ανδρέα Λαγού

Υλικά

Για τη βάση

230γρ. μπισκότα γεμιστά με σοκολάτα
60γρ. βούτυρο αγελάδος λιωμένο

Για την κρέμα
1 κιλό τυρί κρέμα
250γρ. άχνη
4 αυγά
200γρ. φιστικοβούτυρο
3 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
1 κουτ. γλυκού βανίλια σε υγρή μορφή
200γρ. κουβερτούρα σε σταγόνες

Για την επικάλυψη

120γρ. γιαούρτι αγελάδος πλήρες στραγγιστό
25γρ. άχνη
50γρ. φιστικοβούτυρο
1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
50γρ. κουβερτούρα σε σταγόνες

Εκτέλεση

Για τη βάση

Αλέθουμε τα μπισκότα στο μούλτι, τα αδειάζουμε σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε πολύ καλά με το λιωμένο βούτυρο. Ακουμπάμε ένα τσέρκι 24εκ. σε ένα ταψί πάνω σε αλουμινόχαρτο. Για να στερεώσουμε το αλουμινόχαρτο, τσαλακώνουμε τις άκρες του γύρω από το τσέρκι. (Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε τσέρκι με αποσπώμενα τοιχώματα). Αδειάζουμε το μείγμα των μπισκότων μέσα στο τσέρκι, το απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια και το πιέζουμε με την παλάμη μας προς τα κάνω για να γίνει μια συμπαγής βάση. Τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα.

Για την κρέμα

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C. Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ το τυρί με τη ζάχαρη σε μέτρια ταχύτητα για περίπου 3 λεπτά μέχρι να γίνει ένα κρεμώδες μείγμα. Συνεχίζουμε το χτύπημα, προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και αφού ενωθούν με τα υπόλοιπα υλικά, προσθέτουμε το φιστικοβούτυρο, το χυμό λεμονιού, τη βανίλια και τέλος τις σταγόνες σοκολάτας.

Αδειάζουμε την κρέμα στη φόρμα, πάνω από τη μπισκοτένια βάση, και την απλώνουμε με ένα κουτάλι σε όλη την επιφάνεια. Ψήνουμε το cheesecake για 45-55 λεπτά μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα η επιφάνεια. Βγάζουμε από το φούρνο το γλυκό μας (χωρίς να τον σβήσουμε γιατί θα τον ξαναχρειαστούμε) και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς για 10 λεπτά.

Για την επικάλυψη

Βάζουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, την άχνη, το φιστικοβούτυρο και το χυμό λεμονιού και τα ανακατεύουμε με έναν αυγογδάρτη μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Καλύπτουμε την επιφάνεια το γλυκού με το μείγμα της επικάλυψης. Πασπαλίζουμε με τις σταγόνες σοκολάτας και ξαναβάζουμε στο φούρνο για 5 λεπτά. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει για 2 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου πριν το σερβίρουμε.