Πατάτες με μπίρα, κεφαλοτύρι και θυμάρι

408
Πατάτες με μπίρα, κεφαλοτύρι και θυμάρι

Υλικά

2 κιλά μέτριες πατάτες
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1 κρεμμύδι ξυσμένο
1 πιπεριά κόκκινη, σε κυβάκια
1/3 φλιτζ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1/3 φλιτζ. μουστάρδα
ξύσμα από 2 λεμόνια
1 κρασοπότηρο μπίρα
150γρ. κεφαλοτύρι σε κυβάκια
θυμάρι
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180C. Καθαρίζετε τις πατάτες, τις πλένετε και τις κόβετε σε χοντρά κομμάτια. Εναλλακτικά, με το μαχαίρι του σεφ τις κόβετε στη μέση και μετά πάλι στη μέση, έτσι ώστε να τις κάνετε τέσσερα μεγάλα κυδωνάτα κομμάτια. Τις ρίχνετε σε λεκανίτσα, τις αλατοπιπερώνετε, τις πασπαλίζετε με θυμάρι και με το ξύσμα λεμονιού. Προσθέτετε το λιωμένο σκόρδο, το κρεμμύδι, την πιπεριά, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, την μπίρα και ανακατεύετε.

Μεταφέρετε τις πατάτες σε ταψάκι, τοποθετείτε ενδιάμεσα κυβάκια από κεφαλοτύρι και ψήνετε τις πατάτες σκεπασμένες με αλουμινόχαρτο στον φούρνο για μιάμιση ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσουν. Ενδιάμεσα τις ανακατεύετε και τις περιχύνετε με τα ζουμιά του ταψιού. Ξεσκεπάζετε τις πατάτες και τις ψήνετε για 10 λεπτά ακόμα, να πάρουν λίγο χρώμα.

Πηγή