Ταλιατέλες με τόνο, ελιές και λιαστή ντομάτα

301
Ταλιατέλες με τόνο, ελιές και λιαστή ντομάτα

Συνταγή της Νίκης Χρυσανθίδου

Υλικά

400 γρ. ταλιατέλες
300 γρ. τόνος, κατά προτίμηση από βαζάκι, καλά στραγγισμένος
1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
40 ml (1 σφηνάκι) λευκό κρασί, ξηρό
400 γρ. ντομάτες, τριμμένες
2 κουτ. σούπας ελιές πράσινες, χωρίς κουκούτσι
12 λιαστές ντομάτες, σε μέτρια κομμάτια
100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
1 κουτ. σούπας κάππαρη (προαιρετικά)
40 ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ροδίζουμε ελαφρώς στο λάδι, για 3-4 λεπτά το κρεμμύδι με το σκόρδο. Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε την ντομάτα, τις ελιές, τις λιαστές ντομάτες, αλατοπίπερο και 120 ml νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 7-8 λεπτά ή μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά για 2 λεπτά λιγότερο από όσο αναγράφεται στη συσκευασία, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε τον τόνο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε με παρμεζάνα και κάππαρη.
Πηγή