Υλικά
1 κιλό φρέσκο σπανάκι ψιλοκομμένο
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
5-6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
5 αυγά, χτυπημένα
1 1/2 φλιτζ. τσαγιού κίτρινο τυρί της επιλογής σας
1 1/2 φλιτζ. τσαγιού τυρί φέτα ή ανθότυρο [ή μισό-μισό]
Αλάτι(προσέξτε την ποσότητα λόγω των τυριών), πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180C και λαδώστε μια φόρμα για τάρτες (ή ένα πυρέξ). Ζεστάνετε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίξτε μέσα το κρεμμύδι και τσιγαρίστε το μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε το σπανάκι και ανακατέψτε μέχρι να απορροφήσει την περισσότερη υγρασία. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμείξτε τα αβγά, τα άσπρα τυριά, το 1/2 φλιτζ. τσαγιού κίτρινο τυρί, αλάτι και πιπέρι. Προσθέστε το μείγμα με το σπανάκι και τη τριμμένη φρυγανιά και ανακατέψτε καλά μέχρι να δέσουν. Ρίξτε το μείγμα στην φόρμα, πασπαλίστε με το κίτρινο τυρί και ψήστε το για 30 λεπτά περίπου.