
Υλικά
2 φλιτζ. κεράσια
αλάτι
2 φλιτζ. κινόα
3 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
3 κουτ. σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1/2 φλιτζ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
200 γρ. φέτα κομμένη σε κομμάτια
1/4 φλιτζ. ψημένα, ψιλοκομμένα αμύγδαλα
Εκτέλεση
Βγάλε τα κουκούτσια από τα κεράσια σε ένα μπολ και άφησέ τα εκεί μέχρι να ετοιμάσεις την κινόα. Σε ένα μεγάλο μπολ βράσε νερό αφού του έχεις προσθέσει αρκετό αλάτι. Στο μεταξύ, βάλε την κινόα σε ένα σουρωτήρι και ξέπλυνέ τη για αρκετή ώρα κάτω από κρύο νερό. Ρίξε την στο νερό που βράζει και μαγείρεψέ το για 6-8 λεπτά ή μέχρι η κινόα να γίνει al dente. Μόλις είναι έτοιμη, σούρωσέ τη.
Πρόσθεσε λίγο νερό στην κατσαρόλα και βάλε το σουρωτήρι με την κινόα μέσα στην κατσαρόλα. Φρόντισε το νερό να μην την αγγίζει. Σκέπασε την κατσαρόλα με μια πετσέτα και με το καπάκι της, ανέβασε τη θερμοκρασία και αφήσέ την για 3-5 λεπτά, μέχρι η κινόα να μαλακώσει και να μην έχει καθόλου υγρασία. Μετά βάλε την σε ένα μεγάλο μπολ.
Κόψε τα κεράσια σε μικρές στρογγυλές φέτες και βάλε τα σε ένα μικρό μπολ. Πρόσθεσε το κρεμμύδι, το ξύδι, το κόκκινο κρασί, το ελαιόλαδο και αλάτι στο μπολ με τα κεράσια και ανακάτεψε. Ρίξε το μείγμα μέσα στο μπολ με την κινόα, πρόσθεσε τον μαϊντανό, τη φέτα και τα αμύγδαλα και ρίξε λίγο ακόμα αλάτι. Σέρβιρε σε θερμοκρασία δωματίου.