Τυροπιτάκια με κεφαλοτύρι

605
Τυροπιτάκια με κεφαλοτύρι

Υλικά

Για τα φύλλα

6 φλυτζ. τσαγιού αλεύρι
3 κουτ. σούπας λάδι
1 αυγό
αλάτι

Για την γέμιση
4 κουτ. σούπας λάδι
5 φλυτζ. κεφαλοτύρι τριμμένο
1 κρεμμύδι τριμμένο
Λίγα κλωναράκια δυόσμο ψιλοκομμένο
αλάτι ελάχιστο
λάδι για το τηγάνισμα
Σουσάμι για από πάνω και αυγό για άλειμμα από πάνω

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μία λεκάνη το αλεύρι με το αλάτι. Προσθέτουμε το λάδι, το αυγό χτυπημένο και λίγο χλιαρό νερό. Τα ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μία σφιχτή ζύμη . Ανοίγουμε με τον πλάστη φύλλα λεπτά και τα κόβουμε με ένα ποτήρι σε δίσκους. Ρίχνουμε σε ένα μπολ το τυρί, το κρεμμύδι τριμμένο το δυόσμο και τα ανακατεύουμε.

Βάζουμε σε κάθε φυλλαράκι 1 κουταλιά γέμιση και το διπλώνουμε έτσι ώστε να σχηματιστεί μισοφέγγαρο. Πιέζουμε τις άκρες με την άκρη ενός πιρουνιού ή το κόβουμε με ροδάκι. Τα ραντίζουμε με λίγο νερό και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι προαιρετικά η τα περνάμε με αυγό. Βάζουμε λίγο λάδι στο τηγάνι και μόλις ζεσταθεί καλά τηγανίζουμε τα πιτάκια κι από τις δύο πλευρές ώστε να ροδίσουν. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα να στραγγίξουν σε χαρτί κουζίνας και τα τοποθετούμε σε πιατέλα.

Σημείωση
Αν θέλουμε λαδώνουμε ένα ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200C