Ρολάκια με φράουλα

256
Ρολάκια με φράουλα

Υλικά


550 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
250 γρ. γάλα
3 αυγά
50 γρ. ζάχαρη
2 κουτ. γλυκού αλάτι
140 γρ. λιωμένο βούτυρο γάλακτος (90 γρ. + 50 γρ.)
250 γρ. μαύρη ζάχαρη
Ένα βαζάκι μαρμελάδα φράουλας

Για το γλάσο
130 γρ. άχνη ζάχαρη
2 κουτ. σούπας γάλα
1 βανίλια

Εκτέλεση


Ζεσταίνετε το γάλα ίσα – ίσα για να ξεπαγώσει και το ρίχνετε στο μίξερ. Προσθέστε τη μαγιά και τη ζάχαρη και ανακατέψτε καλά. Αφήστε το μείγμα για 5 λεπτά. Κατόπιν προσθέστε τα αυγά, ένα κάθε φορά, ανακατεύοντας μετά από κάθε προσθήκη. Στη συνέχεια προσθέστε τα 250 γρ. αλεύρι, τα 90 γρ. βούτυρο και ανακατέψτε πολύ καλά, μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Προσθέστε το αλάτι και το υπόλοιπο αλεύρι και ανακατέψτε καλά.

Λαδώστε ελαφρά ένα μπολ και τοποθετήστε εκεί τη ζύμη. Καλύψτε το μπολ με μια πλαστική μεμβράνη και αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο. Αφού η ζύμη φουσκώσει, αλευρώστε μια επιφάνεια και ανοίξτε τη ζύμη. Απλώστε πάνω της το υπόλοιπο βούτυρο που έχετε, τη καστανή ζάχαρη και την μαρμελάδα.

Πάρτε τη μια μεριά από τη ζύμη και τυλίξτε την σε ρολό. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόψτε την σε κομμάτια. Τοποθετείστε το ρολό στο ταψί και βουτυρώστε τα από πάνω. Αφήστε το για μισή ώρα να ξανά φουσκώσει.

Ψήστε τα στους 180C για 25 λεπτά. Όταν είναι έτοιμα αφήστε τα να κρυώσουν για 15 λεπτά. Σε ένα μπολ, τοποθετείστε όλα τα υλικά που έχετε για το γλάσο και ανακατέψτε καλά. Στη συνέχεια απλώστε το πάνω από τα ρολά. Καλή σας απόλαυση!