Λαζάνια αλά ιταλικά

416
Λαζάνια αλά ιταλικά

Υλικά

1 μεγάλο κρεμμύδι
225γρ. ντομάτες
2 κλωναράκια σέλινο
350γρ. κιμά
2 κουτ. γλυκού βασιλικό
2 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
150γρ. κόκκινο κρασί
150γρ. ζωμό της επιλογής σας
8-10 φύλλα λαζάνια βρασμένα
40γρ. βούτυρο
40γρ. αλεύρι
1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
300γρ. γάλα
80γρ. τυρί τσένταρ τριμμένο
2 κουτ. σούπας τριμμένη παρμεζάνα
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200C. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, ξεφλουδίζετε και ψιλοκόβετε τις ντομάτες. Πλένετε και κόβετε το σέλινο και το σκόρδο. Βάζετε τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το σέλινο σε ένα τηγάνι και τηγανίζετε έως ότου να ροδίσει το μείγμα. Προσθέτετε τις ντομάτες, το βασιλικό, αλατοπίπερο, το πελτέ, το κρασί και το ζωμό. Σιγοβράζετε για περίπου 30 λεπτά ανακατεύοντας το μείγμα συχνά. Βάζετε σε ένα πυρίμαχο σκεύος μια στρώση από τον κιμά. Σκεπάζετε με τα μισά λαζάνια, βάζετε δεύτερη στρώση κιμά και σκεπάζετε με τα υπόλοιπα.

Σε μια μικρή κατσαρόλα λιώνετε το βούτυρο και προσθέτετε το αλεύρι και τη μουστάρδα. Σιγά σιγά βάζετε το γάλα, ανακατεύοντας συνέχεια το μείγμα μέχρι να γίνει η κρέμα αρκετά πηχτή. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τα τυριά. Απλώνετε τη σάλτσα τυριού στα λαζάνια, πασπαλίζετε με λίγο τυρί ακόμα και ψήνετε στο φούρνο για 25 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.