Μεξικάνικο τσίλι με μοσχάρι και μπέικον

351
Μεξικάνικο τσίλι με μοσχάρι και μπέικον

Υλικά

8 φέτες μπέικον
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
2 φλιτζ. τσαγιού κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλιτζ. τσαγιού πράσινη ή κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
5 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
2 κοτυ. σούπας τσίλι σε σκόνη
1 κουτ. σούπας κύμινο
1 κουτ. γλυκού ρίγανη
2 φύλλα δάφνης
2 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
150 γρ. πολτό ντομάτας
Αλάτι, πιπέρι
1 1/4 φλιτζ. τσαγιού κόκκινο κρασί (ή ζωμό βοδινού)
450 γρ. ολόκληρες ντομάτες με το χυμό τους
250 γρ. φασόλια μαγειρεμένα

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα σοτάρετε τον μοσχαρίσιο κιμά με το κρεμμύδι, τις πιπεριές και το σκόρδο. Προσθέστε το μπέικον, ανακατέψτε και συνεχίστε το σοτάρισμα. Ρίξτε στην κατσαρόλα το τσίλι σε σκόνη, το κύμινο, τη ρίγανη, την ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι και τα φύλλα δάφνης, ανακατέψτε και συνεχίστε το σοτάρισμα για 1 λεπτό. Προσθέστε το κρασί (ή τον ζωμό βοδινού), τις ντομάτες και τα φασόλια και αφήστε να βράσει σε χαμηλή θερμοκρασία.

Μόλις πάρει μία βράση χαμηλώστε λίγο ακόμη τη φωτιά και σιγοβράστε για 1 ώρα, ανακατεύοντας περιστασιακά. Αφαιρέστε το καπάκι και μαγειρέψτε για ακόμη 30 λεπτά. Απομακρύνετε τα φύλλα δάφνης και σερβίρετε.

Πηγή