Κόκορας κοκκινιστός με μανιτάρια και ψητά κρεμμύδια

348
Κόκορας κοκκινιστός με μανιτάρια και ψητά κρεμμύδια

Υλικά

1,5 κιλό κόκκορα κομμένο σε χοντρά κομμάτια
200γρ. Πελτέ
100ml Κρασί κόκκινο
3γρ. Καπνιστή πάπρικα
3γρ. Ginger σε σκόνη
Από 2γρ. Κύμινο και κόλιανδρο
15γρ. Αλεύρι
10γρ. κρεμμύδι στο μπλέντερ
Αλάτι, πιπέρι
Λίγα φύλλα μαϊντανό για το σερβίρισμα
80ml Ελαιόλαδο
500ml Ζωμό λαχανικών

Για τη γαρνιτούρα

600γρ. μανιτάρια λευκά
600γρ. κρεμμύδια λευκά κομμένα σε βαρκάκια
60ml ελαιόλαδο
Αλάτι
5γρ. ζάχαρη
15ml ξίδι

Εκτέλεση

Αλευρώνουμε τον κόκκορα και σε μια πλατιά κατσαρόλα τον σοτάρουμε πολύ καλά με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και μόλις αρχίσει να ροδίζει σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και μαγειρεύουμε για μία ώρα σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει το κρέας και να μελώσει η σάλτσα. Παράλληλα ετοιμάζουμε τη γαρνιτούρα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά όλα μαζί, τα στρώνουμε σε ένα ταψί και ψήνουμε στους 180C για 20 – 25 μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρουμε τον κόκορα με τα ψητά κρεμμύδια και τα μανιτάρια πασπαλίζοντας με φύλλα μαϊντανού.