Συνταγή της Νίνας Ιωαννίδου
Υλικά
1 φάκελο μπεσαμέλ
2 φλιτζ. φρέσκο γάλα
500γρ. σπανάκι
4 αυγά
350γρ. γραβιέρα της αρεσκείας σας, τριμμένη
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζετε το σπανάκι σε αλατισμένο νερό, το στραγγίζετε και το κάνετε πουρέ στο μίξερ. Παρασκευάζετε τη μπεσαμέλ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Χωρίζετε τα αυγά σε ασπράδια και κρόκους. Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτετε στη μπεσαμέλ την τριμμένη γραβιέρα, το σπανάκι, τους κρόκους ελαφρά χτυπημένους και το πιπέρι. Ανακατεύετε και δοκιμάζετε. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο αλάτι.
Προσθέτετε τη μαρέγκα και ανακατέψτε αλαφρά. Σε μια βουτυρωμένη φόρμα που έχετε πασπαλίσει με ελάχιστο αλεύρι βάζετε το μείγμα του σουφλέ. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για περίπου 45 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει η επιφάνεια του.