
Υλικά
12 φρέσκα σύκα με τη φλούδα καλά πλυμένα
150γρ. μέλι
Το χυμό από 1 λεμόνι
60γρ. βούτυρο αγελάδος λιωμένο
2 ξυλάκια κανέλας
3 γαρίφαλα
Λίγο πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στο γκριλ. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το μέλι και το λεμόνι και βράζουμε σε σιγανή φωτιά για περίπου 3-4 λεπτά ανακατεύοντας με μια κουτάλα μέχρι να αναμειχθούν και να αραιώσει το μέλι. Αφαιρούμε το κοτσάνι από τα σύκα, τα χαράζουμε σταυρωτά και τα βάζουμε με το σταυρό προς τα πάνω σε ένα ταψί (ιδανικά να τα χωράει ακριβώς).
Τα αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο και περιχύνουμε με το μείγμα του μελιού. Σκορπίζουμε την κανέλα και τα γαρίφαλα, πασπαλίζουμε με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα βάζουμε στο φούρνο στη μεσαία σχάρα. Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να καραμελώσουν. Αν θέλουμε τα σερβίρουμε με τυριά ή γιαούρτι.
Πηγή γαστρονόμος