Κεκάκια με χαλβά και καρύδια

519
Κεκάκια με χαλβά και καρύδια

Υλικά

250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
250 γρ. Ζάχαρη
50 γρ. Χαλβά μακεδονικό
100 γρ. Καρύδια
60γρ. Καλαμποκέλαιο
75 γρ. Χυμό πορτοκάλι
125ml Κονιάκ
20ml Σόδα
1 κουταλάκι κοφτό,που θα το διαλύσουμε μέσα στο χυμό πορτοκάλι Κανέλα
Γαρύφαλλο σκόνη στην μύτη του κουταλιού
1 πρέζα Αλάτι

Για το γλάσσο

250γρ. Ζάχαρη
250γρ. Ταχίνι
250ml Νερό

Εκτέλεση

Χτυπάμε το λάδι την ζάχαρη και τον χαλβά να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το κονιάκ στο  χυμό πορτοκαλιού με την σόδα, το  αλεύρι ,το αλάτι ,την κανέλα και το γαρίφαλο. Ανακατεύουμε απαλά. Σε αυτό σημείο αν δούμε ότι το μείγμα μας είναι σφιχτό προσθέτουμε λίγο χυμό πορτοκάλι.τόσο όσο να γίνει μία ζύμη σαν κέικ. Προσθέτουμε τα καρύδια αλευρωμένα .

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 12 μικρές φόρμες . Ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα ,και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Για να τα περιχύσουμε με το γλάσσο

Γλάσσο
Φτιάχνουμε το σιρόπι με το νερό και την ζάχαρη,προσθέτουμε στην συνέχεια το ταχίνι και ανακατεύουμε και περιχύνουμε τα muffin κεκάκια μην φοβηθείτε όταν κρυώσει το γλάσσο θα σφίξει .Αν θέλουμε τρίβουμε λίγο καρύδι από πάνω .Είναι ωραία και σκέτα .Καλή επιτυχία !! Ευχαριστώ τα Αρτοποιεία και Συνταγές για την παραχώρηση της συνταγής !